info@carnivalnews.net

​Sisusta syyskoti kukkivilla viherkasveilla – perhosorkidea suomalaisten suosituin sisäkasvi

Kesän jälkeen kodin sisustus uusitaan tunnelmallisia syysiltoja silmällä pitäen. Täytämällä koti kukilla ja kasveilla kodista tulee entistä elävämpi, kodikkaampi ja viihtyisämpi. Kasvit puhdistavat ilmaa ja luovat harmoniaa, josta kodin asukkaat saavat energiaa lyheneviin päiviin. Suomalaisten suosituin viherkasvi on perhosorkidea – nuorten mieleen on erityisesti peikonlehti. Tulokset käyvät ilmi Plantagenin elokuussa teettämästä kyselytutkimuksesta.

IRO Research Oy:n Plantagenin toimeksiannosta suorittaman tutkimuskyselyn mukaan suosituin sisäkasvi Suomessa on perhosorkidea. Sen valitsi 29 prosenttia vastaajista. Kirjovehka sai 16 prosentin osuuden ja kolmanneksi suosituin oli kultapalmu 14 prosentilla.

Suomalaisten sisäkasvimieltymykset vaihtelevat iän mukaan: varttuneemmat pitävät perhosorkideasta erityisen paljon, nuorista alle 25-vuotiaista peräti 34 prosenttia valitsi peikonlehden, joka kaikkien vastaajien keskuudessa sai vain 13 prosentin osuuden.

Sekä vihreät että kukkivat ruukkukasvit luovat tunnelmaa syyskotiin

Sisäkasveissa kuluttajat arvostavat etenkin helppohoitoisuutta. Plantagenilla onkin kiinnitetty paljon huomiota siihen, että valikoimassa on monipuolisesti helppohoitoisia kasveja, jotka tuovat pitkään iloa omistajilleen.

– Helppohoitoisuus on ehdottomasti merkittävin tekijä, kun kotiin valitaan sisustuskasveja, mutta perinteisten viherkasvien, kuten anopinkielen ja vihreiden palmujen rinnalle ovat nousseet myös kukkivat ruukkukasvit. Aiemmin tänä vuonna tekemämme tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia vastaajista sekä Suomessa että Ruotsissa valitsee kotiinsa ensisijaisesti viherkasveja eikä kukkivia, koska viherkasvit koetaan helppohoitoisemmiksi. Se on yleisesti ottaen väärä olettamus, sillä myös kukkivista kasveista löytyy paljon helppohoitoisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi suositut orkideat, Plantagenin päähortonomi Johan Orre kertoo.

Viisi suosituinta sisäkasvia Suomessa:

Perhosorkidea, 29 %
Kirjovehka, 16 %
Kultapalmu, 14 %
Peikonlehti, 13 %
Pylvästyräkki (cowboy-kaktus) 7 %

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimustulokset perustuvat Suomen osalta IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -kuluttajapaneeliin. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1 000 aikavälillä 14.–22.8.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *