info@carnivalnews.net

Ongelmat lämpöpumpun kanssa: ilmalämpöpumppu ei toimi

Ilmalämpöpumppu on helppokäyttöinen lämmitys- ja ilmastointilaite, joka takaa ihanteellisen sisälämpötilan ja jäähdytyksen erityyppisissä rakennuksissa. Helpot toiminnot ja suhteellisen automaattinen toiminta tekee ilmalämpöpumpulla tapahtuvasta lämmityksestä erittäin helpon ja kätevän.

Lämmitys- ja jäähdytystoimintojen lisäksi laite suorittaa automaattisia puhdistustoimenpiteitä, jotka ovat tärkeitä ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan kannalta. Aina automaattinen puhdistus ei kuitenkaan riitä pitämään lämpöpumppua toimintakunnossa.

Jos huomaat, että ilmalämpöpumppu ei puhalla lämpöä samalla tavoin kuin tavallisesti tai ei toimi lainkaan ja on jäässä, on ehdottomasti otettava yhteyttä asiantuntijoihin. Ota yhteyttä Zaven asiantuntijoihin

Ellei ilmalämpöpumppu puhalla lämpöä

Jos huomaat, että ilmalämpöpumppu ei tuota lämpöä, kannattaa ensin tarkistaa, ovatko laitteen sisäyksikön suodattimet puhtaat. Jos suodattimet ovat pölyiset, lämpöpumppu ei tuota lämpöä yhtä tehokkaasti kuin tavallisesti.

Suodattimien puhdistaminen on helppoa – avaa laitteen etuluukku ja ota suodattimet pois. Sitten puhdista ne huolellisesti kaikesta liasta ja pölystä, kuivaa ja aseta takaisin.

Ellei ilmalämpöpumppu tämänkään jälkeen puhalla lämpöä, laitteessa on todennäköisesti jokin suurempi vika, jonka toteamiseksi on otettava yhteyttä asiantuntijaan.

Ilmalämpöpumppu jäässä – mitä tehdä?

Ilmalämpöpumppu jäätyy ja on jäässä – tämä tapahtuu silloin, kun ulkona on alhainen lämpötila ja ilmalämpöpumppu on toiminut tehokkaasti. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö voi jäätyä tai sen alle voi syntyä jäätä, koska laite toimii talvella syntyvän jään sulattamiseksi sulatustilassa. Tämän seurauksena syntyy vettä, joka puolestaan voi alhaisissa lämpötiloissa jäätyä laitteeseen tai sen alle.

On tärkeää, että ilmalämpöpumppu on asennettu oikein. Jos laitteen ulkoyksikkö on asennettu vinoon, voi syntyä tilanne, jossa sulanut vesi ei pysty virtaamaan mihinkään, ja se jäätyy laitteeseen. Tässä tapauksessa lämpöpumpun ulkoyksikkö tulee asennuttaa asiantuntijoilla uudestaan ja oikein.

Jos ilmalämpöpumppu jäätyy laitteen alta, on jää poistettava sen alta ja seurattava, syntyykö jäätä uudestaan ja kuinka nopeasti. Mikäli jään syntyminen tuntuu poikkeavalta, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin suuren jäämäärän syntymisen selvittämiseksi.

Huolla lämpöpumppua säännöllisesti ja puhdista laitteen sisäyksikön suodattimet ehdottomasti ennen lämmityskauden alkua. Mikäli vain mahdollista, tee se kuukausittain – näin varmistat lämpöpumppusi pitkän käyttöiän.

Ellei lämpöpumppu toimi lainkaan, älä ala itse tekemään korjaustöitä, vaan ota yhteyttä asiantuntijoihin. Zave auttaa sinua, jos ilmalämpöpumppusi ei toimi, ei puhalla lämpöä tai jäätyy liian usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *