info@carnivalnews.net

Valkoinen ei olekaan enää suomalaisten ehdoton suosikkiväri

Valkoinen keittiö on ollut suomalaisten suosikki jo vuosikymmenet. Nyt vaaleat sävyt ovat kuitenkin saaneet kovan haastajan tummasävyisistä keittiönkaapeista, joiden suosio kasvaa kohinalla. Tummat trendit näkyvät myös suomalaisten kodinkonevalinnoissa.

– Tummien keittiöiden myynti on lähes kolminkertaistunut viimeisten kolmen vuoden aikana. Jo joka viides Gigantin myymä keittiö on väriltään musta, harmaa tai tummansininen, paljastaa Gigantin keittiöistä vastaava myyntipäällikkö Antti Pakarinen.

Halutuimpia tummia värejä ovat musta sekä harmaan ja tummansinisen eri sävyt. Muotokielessä vetimetön keittiö ja huomaamattomat vetimet ovat kasvattaneet suosiotaan, kun taas vastaavasti pitkiä ja näyttäviä vetimiä myydään jatkuvasti vähemmän.

– Tumma keittiö toimii katseenvangitsijana muuten vaaleissa kodeissa. Tänä vuonna myydyin tumma sävymme on Trend Liqourice, joka on mustaksi maalattu sileä ovi. Toki valkoisia myydään yhä määrällisesti eniten, mutta tummat sävyt ovat kyllä jo ihan todellinen haastaja valkoiselle klassikkokeittiölle.

Muotokieleltään suosituimpia ovat sileät ovimallit sekä Integra, jossa on vedinkouru on sulautettu osaksi ovea.

– Tummilla keittiön kaapeilla saa luotua kotiin tunnelmaa ja näyttävyyttä. Reagoimme herkästi asiakkaidemme toiveisiin, ja olemmekin lisänneet tummien keittiömallien määrää mallistossamme vuosi vuodelta, Pakarinen kertoo.

Tumma trendi näkyy myös kodinkoneissa

Keittiökalusteet eivät ole ainoita, joissa suomalaiset suosivat nykyään valkoisen sijaan tummia sävyjä.

– Kodinkoneissa musta ja teräs ovat nyt haluttuja trendivärejä. Keittiökalusteisiin sijoitettavissa kodinkoneissa musta ja teräs ovat jo syrjäyttäneet valkoisen, kertoo Gigantin kodinkoneista vastaava myyntipäällikkö Sami Viitanen.

Tummansävyisten kodinkoneiden valikoima on kasvanut suurin harppauksin viime vuosina.

– Siinä missä aiemmin valkoinen oli lähes jokaisen vakiovalinta, nykyään kodinkoneisiin uskalletaan valita rohkeita värivaihtoehtoja. Jääkeeppihinkin saa vaihdettavia värikuoria, joilla keittiön ilmeeseen saa halutessaan nopeastikin muutosta, Viitanen vinkkaa.   

Keittiön kaapeissa halutuimpia tummia värejä ovat musta sekä harmaan ja tummansinisen eri sävyt. Yhä useampi valitsee kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet mustana ja teräksisenä valkoisen sijaan. 

Mustilla keittiönkaapeilla saa luotua kotiin dramaattisia kontrasteja. Puu luo lämpöä ja pehmentää mustaa. 

Muotokieleltään suosituimpia ovat sileät ovimallit. Tällainen on esimerkiksi Epoqin Integra, jossa on vedinkouru on sulautettu osaksi ovea.

Keittiökalusteisiin sijoitettavissa kodinkoneissa musta ja teräs ovat jo syrjäyttäneet valkoisen.

Siniharmaa Trend Bluegrey -keittiö Epoqin mallistosta. 

Tummat sävyt luovat  keittiöön arvokkuutta, tunnelmaa ja syvyyttä. 

Tummat sävyt ovat suosittuja myös keittiötasoissa. 

Yhä useampi suomalainen haluaa kotiinsa kalusteisiin sijoitettavan viinikaapin. 

Gigantti on Suomen suurin elektroniikan ja kodinkoneiden jälleenmyyjä.

Gigantilla on Suomessa 41 myymälää. Yrityksemme palveluksessa työskentelee 1200 henkilöä myymälöissä, yritysmyynnissä, verkkokaupassa sekä asiakaspalvelussa. Liikevaihtomme on 563 miljoonaa euroa.

Gigantti on osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodinelektroniikkajätin, Dixons Carphone plc:n, omistukseen.

Lisätietoa tuotteista, ajankohtaisista tarjouksista ja yrityksestä osoitteessa gigantti.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *