info@carnivalnews.net

Tulevissa sisustustrendeissä näkyvät rouheus, epätäydellisyys ja kodikkuus

Habitaren Signals-näyttely avaa sisustamisen ja asumisen trendejä peilaten niitä yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Juuri nyt kotiin haetaan oivalluksia muotoilusta, epätäydellisyyttä, rikkaita pintoja ja folklore-tyyliä, kertoo Signals-konseptin alkuperäisen idean kehittänyt Susanna Björklund. Signals-näyttely on esillä Habitaressa, joka järjestetään 7.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Signals Habitaressa vuonna 2019. Kuvaaja: Maija Astikainen

Sisustus-, huonekalu- ja muotoilualan huipputapahtuma Habitaren tuttu Signals-trendinäyttely sukeltaa jälleen asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin sekä niihin vaikuttaviin yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja megatrendeihin. Jo vuodesta 2015 järjestetty, trendianalyytikko ja muotoilija Susanna Björklundin ja sisustusarkkitehti (SIO) Sisse Collanderin Habitarea varten kokoama Signals-näyttely on näyttävä ja monitasoinen kokonaisuus. Kuraattorikaksikon lisäksi produktion taustalla toimii tuotantotiimi sekä suuri vapaaehtoisten joukko. 

”Signals-näyttelyssä on eri tasoja. Jos olet kiinnostunut väreistä, sisustusideoista ja mielenkiintoisesta muotoilusta, löydät näyttelystä niitä. Jos taas haluat sukeltaa syvemmälle, niin Signals valottaa myös sitä, millaiset ilmiöt vaikuttavat asumiseen ja miten trendit syntyvät. Luvassa on jälleen väri-ilotulitusta, särmää, leikkisyyttä, rouheutta ja paljon nähtävää”, Björklund lupaa. 

Yhteiskunnan epävarmuus heijastuu sisustamisen tuuliin 

Signals-näyttely tarjoaa katsauksen paitsi tulevan vuoden trendeihin ja väreihin, myös siihen, mistä trendit syntyvät. 

”Monenlaiset ilmiöt vaikuttavat asumiseen, joka on ennen kaikkea tunne. Viimeaikaiset haasteet kuten sota Ukrainassa, energiakriisi ja jo ennen niitä pandemiasekä Brexit ja maailmanpolitiikkaovat järkyttäneet monen perusturvallisuutta, puhumattakaan Ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Kaiken tämän seurauksena omia arvoja on alettu miettiä uudelleen myös kotona”, kertoo Susanna Björklund.  

Ilmassa ovatkin nyt kodikkuuden ja lämmön hakeminen sisustuksesta, yksilöllisyys ja runsaat yksityiskohdat, ja klassikoiden suosiminen. Väreissä on siirrytty karkkimaisuudesta murretumpaan suuntaan, mutta pakkaa rikotaan kirkkailla väreillä, kuten ultramariinilla ja taivaansinisellä. 

”On luonnollista, että epävarmassa maailmassa oman kodin merkitys kasvaa ja kotia halutaan uudistaa ja tehdä oman näköiseksi. Samalla vastuullisuuden merkitys on korostunut, jaon tärkeää huomioida se myös kodin sisustuksessa. Pikatrendeihin haksahtamisen sijaan kannattaa ostaa laatua ja vain sellaista, mistä tykkää ja miettiä, voiko omia tavaroitaan korjata”, muistuttaa Björklund.”Kestävä kehitys ja läpinäkyvyys ovat itseisarvoja, joita kohti meidän kaikkien pitää ottaa järeämpiä askeleita.” 
 
”Kuten aina, haluamme tarjota Signalsissa ainutkertaisia elämyksiä koettavaksi jokaisella aistilla. Tilojen kiinnostavuus syntyy kokonaisuuksista: mitkä värit rinnastetaan toisiinsa tai miten yllättäviä esineitä tai kalusteita yhdistämällä löytää uusia näkökulmia myös oman kodin sisustamiseen. Haluamme rohkaista ihmisiä leikkisyyteen ja tunnelmien luomiseen. Jokaisella huoneella on myös oma tuoksunsa, sekä teemaan sopiva soittolista. Tänä vuonna olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota pintamateriaaleihin ja struktuureihin, maali tai tapetti eivät ole kotisisustajallakaan ainoa vaihtoehto”, avaa Sisse Collander. 

Susanna Björklund luennoi aiheesta Arena-lavalla keskiviikkona 7.9. klo 14-15 ja lauantaina 10.9. klo 15-16. Lehdistötilaisuus toimittajille on 7.9. klo 15.30. 

Esillä kolme teemaa: Magia, Aito ja Turva 

Signals-näyttelyyn on rakennettu kolmeen teemaan liittyvät kolme erilaista visuaalista maailmaa, joissa avataan niihin liittyviä ajatuksia. 

”Magia-teemassa annetaan luovuuden kukkia ja venytetään perinteisen hyvän maun rajoja. Aito teemassa näkyvät puolestaan kädenjälki, käsityöt ja klassikot. Turva-teemassa ollaan tummempisävyisessä runsaassa pesässä, jossa on värikkäitä kiintopisteitä. Pihalla saa istahtaa ja nauttia viherkeitaamme tunnelmasta”, kertovat Björklund ja Collander.  

  • Signals-näyttely on avoinna Habitaressa koko tapahtuman ajan 7.–11.9.2022. 
  • Susanna Björklund luennoi aiheesta Arena-lavalla keskiviikkona 7.9. klo 14–15 ja lauantaina 10.9. klo 15–16 

Habitare  
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022  

Kuva & Ääni  
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *