info@carnivalnews.net

Sisustaminen ja maltti

Oletko huomannut, että sisustamiseen voi jäädä ”kiinni”? Tällä tarkoitamme siis sitä, että kun sisustamisen ja uudistamisen aloittaa jostain päästä asuntoa tai kiinteistöä, niin pienestä alkanut muutostyö saattaa viedä kohti isoa remonttia. Jos näin on mahdollista käydä, niin tässä muutama vinkki tuleville saneerausurakoille.

Mieti ja suunnittele

Älä ryntää päätä pahkaa uuden projektin kimppuun vaan mieti ja suunnittele ajan kanssa. Ainoastaan jos jokin paikka on hajoamisen partaalla ja se on pakko korjata nyt ja heti, voidaan eteneminen remontin kanssa tehdä kiireellä. Kunnolla mietintä ja suunnittelu varmistavat, että tiedät mitä olet tekemässä ja kuinka paljon se suurinpiirtein maksaa. Varsinkin jos tarvitset ammattilaisia tekemään osan työstä tai peräti koko urakan, on edeltäkäsin tehty suunnittelu tärkeätä – nimenomaan kustannusten hallitsemiseksi.

Tietenkin voihan olla että joku eurooppalaisista lottoarvonnoista antaa oman osuutensa tulevalle remontilla, ja siksi olet tarkistanut mitä on tarjolla lottotulos.live sivustolta, vaikka et kenties ole edes lotonnut? Kaikki tietävät loogisesti ajatellen, että lottovoiton osuminen on yhtä vaikeata kuin neliapilan löytäminen sokeana, mutta samanaikaisesti tiedämme ja luemme, kuinka joku onnellinen on voittanut miljoonan tai peräti 90 miljoonaa – joten, miksei sitä voisi unelmoida omasta lottovoitosta, ja samalla miettiä hieman isompaakin remonttia. Kylläkin lottovoittajana saattaisi päätyä kokonaan uuden rakentamiseen tai jonkun vanhan ja historiallisen ostamiseen ja kunnostamiseen.

Luota ammattilaisiin

Joskus meillä saattaa itsekullakin olla liikaakin itseluottamusta omiin kykyihin. Sisustuksessa se voi olla hyväkin asia, että luottaa itseensä, mutta muista että:

  • sähkötyöt ammattilaiselle
  • märkätilat ammattilaiselle
  • tee kaikista ammattilaisten tekemistä töistä sekä kirjallinen tilaus että kirjallinen sopimus ja varmista että tekijällä on luvat kunnossa

Jos olet täysin varma mitä haluat, millaisia värejä ja muotoja, niin kannattaa kuitenkin käydä myös paikallisessa sisustusliikkeessä kuvien kanssa kysymässä, mitä he miettivät kohteesta. Voi olla että kohtaat ammattilaisen, jolla on hyviä ideoita tai vastaavasti päädyt tulokseen, ettei kyseiseen liikkeeseen tarvitse sitten enää mennäkään. Joskus asiantuntijan sanomiset voivat tuoda myös todellisia säästöjä ja ne voivat säästää sinulta viikkojen uudelleen rakentamisen.

Perusajatus kuitenkin on, että vaikka meillä kaikilla on välillä ainakin hyviä ajatuksia ja ideoita, on hyvä keskustella niistä ja niiden toteuttamisesta ammattilaisten kanssa, varsinkin jos omat budjetin rajat alkavat lähestyä.

Pintaremonttia tai koko kiinteistö uusiksi

Välillä riittää, että ostaa uuden maton, tai vaihtaa keittiön juomalasit uusiin eli ei puhuta edes pintaremontista vaan aivan pienistä asioista, joilla voi olla isokin merkitys arkielämään. Toisella kertaa voi olla että riittää olohuoneen valojen vaihtaminen tai sohvatyynyjen vaihtaminen, mutta sitten voi tulla se kerta, kun pitää laittaa seinää nurin ja rakentaa lisähuoneita – silloin viimeistään kannattaa vetää käsijarrua ja miettiä mitä on tekemässä ja kenen kanssa. Aikataulut, budjetit ja selvät sävelet mitä tehdään ja koska tehdään säästää lopulta sekä aikaa, hermoja ja rahaa – vaikka alussa tuntuisi, ettei mikään etene minnekään.

Älä tee isoja muutoksia suunnitelmaan

Tässä juuri eräänä päivänä lueskelin eräästä eurooppalaisesta pikkukaupungista, joka oli tilannut rakennusliikkeeltä uuden kirjaston kaupunkilaisille. Hinnaksi oli muodostanut tarjouskilpailun kautta muutama miljoona euroa ja tilaussopimus oli tehty. Parin vuoden sisällä kävi kuitenkin ilmi että tilaaja alkoi tehdä muutoksia suunnitelmaan, työt pitkittyivät ja tekijäkin vaihtui… ja vuosien jälkeen alkuperäinen budjetti oli kolminkertaistunut, eikä kyseinen kirjasto ole vieläkään valmis.

Sisustusvinkki

Tee suunnitelma, tee rahoituslaskelma, toteuta suunnitelma. Älä muuta suunnitelmaa kesken kaiken. Kun kaikki on valmista, elä uuden sisustuksen kanssa hetki – ja jos et ole tyytyväinen, tee muutoksia vasta sitten – näin et elä jatkuvassa muutostilasssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *