info@carnivalnews.net

Uudenvuoden aaton kattaus

Pian saamme toivottaa tervetulleeksi uudenvuoden 2020 ja samalla jättää hyvästit vuodelle 2019. Uudenvuoden aaton juhlinta on hyvä hetki panostaa kattaukseen, koristeluun, hyvään ruokaan ja kuohuviiniin. Kauniisti katettu pöytä vaikuttaa juhlien koko ilmapiiriin. Näyttävä kattaus ei välttämättä vaadi aikaa ja rahaa. Mieti löytyisikö kotoasi sopivia tuotteita, joilla voisit luoda kauniin juhlaan sopivan kattauksen. Voit lukea vinkkejä muodista ja ruokailutilan sisustamisesta.

Materiaalien ja värien yhdistäminen

Koristele pöytä siten, että yhdistät värejä ja erilaisia materiaaleja, jotka sopivat yhteen siten, että lopputuloksena on hienostunut ja juhlallinen kattaus. Käytä koristeissa sävyjä, jotka sopivat yhteen astioiden kanssa. Eriväriset lasit, lautaset ja tarjoiluastiat antavat kattaukselle modernin ilmeen. Astioita voi käyttää juhlien lisäksi arjessa, vaikka joka päivä. Enää ei tarvitse hankkia erikseen juhla-astioita, jotka otetaan esiin vain pari kertaa vuodessa. Pastilliset sävyt korostuvat hyvin, kun lisäät ripauksen kimalletta pöytään. Löytäisitkö esimerkiksi joulukoristeista jotain, joka toimisi hyvin uuden vuoden kattauksessa? Voit myös lisätä askartelukimalletta suoraan pöytäliinan päälle kaatamalla sitä näyttäväksi nauhamaiseksi koristeeksi. Kimaltavaa joulukuusen koristenauhaa voi sipaista lautasliinan ympärille. Mikäli olet käyttänyt organzaa tai sifonkia joulukattauksessasi, saatat yhdistää sen eri tavalla uudenvuoden juhlapöytään.

Maljakot ja koriste-esineet

Voit luoda lisää näyttävyyttä kattaukseen maljakoilla tai sopivilla koriste-esineillä. Voit tehdä maljakkoon näyttävän kukka-asetelman kattauksen keskipisteeksi. Voit myös hyödyntää oksia tai viherkasveja kattauksessa. Mieti luovasti kotoasi löytyviä koriste-esineitä. Voisiko joku esine toimia kattauksen keskipisteenä? Toimisiko jouluinen kynttelikkö kattauksen osana? Maljakkoon sijoitetut pienet ledivalot yhdistettynä rautalankaan tai kasveihin luovat näyttävän asetelman. Valkoisen suuren maljakon tai posliiniesineen seuraksi sopii hyvin hopeanväriset kimaltavat koristeet. Lasiesineiden seuraksi katettuna pellavaliinat voi koristella luonnosta löytyvillä koristeilla. Kävyt, mustikanvarvut ja pienet oksat heinällä solmittuna luovat näyttävän ja kodikkaan kattauksen. Mieti ensin haluamasi teema, ja etsi kotoasi siihen sopivia esineitä. Voit kokeilla erilaisia yhdistelmiä, niin voit löytää jotain kaunista jota et ensin olisi uskonut voivasi yhdistää kattaukseen.

Kynttilät luovat tunnelmaa

Kynttilöillä saat luotua rauhallisen tunnelman koko huoneeseen. Keskity pöytäasetelman ja kattauksen lisäksi myös muuhun tilaan. Kun mietit koko tilan koristelut yhteneväiseksi, saat luotua viimeistellyn tunnelman juhliasi varten. Voit sijoittaa kynttilöitä turvallisesti lyhtyjen sisälle kotoisan tunnelman luomiseksi. Juhlasi saavat lämpimän tunnelman ja voit rauhassa keskustella ystäviesi kanssa. Pitkäjalkaiset kyntteliköt ovat näyttävä kattauselementti. Huomioithan kuitenkin, että pienessä tilassa kymmenen ihmistä ja kynttilämeri, joka myös kuluttaa happea, ei toimi. Mikäli et halua käyttää oikeita kynttilöitä, voit käyttää sähköisiä kynttilöitä tai valonauhoja. Monessa kaupassa on myynnissä valoköynnöksiä, joiden patterirasia on helppo kätkeä piiloon kattauksen sekaan.

Köynnökset

Onko sinulla köynnösmäisiä huonekasveja, joita voisit hyödyntää kattauksessa? Muratilla saat loihdittua kauniin koristeen. Kaupoista löytyy kauniita tekoköynnöksiä, jotka voit asetella kiemurtelemaan pöydälle. Voit kasata köynnöksen joulukoristeista. Voit myös lisätä kattaukseen kimalletta konfettien avulla. Voit ripotella niitä pöydälle kattausta koristamaan. Voit kruunata kattauksen jälkiruokaan asetellun pienen tähtisadetikun avulla. Mikäli et halua köynnöksiä pöytääsi, voit asettaa pöydän keskelle vaaleaa lahjapaperia ryhdittämään kattausta. Muista jättää kattaukseen tilaa, etteivät vieraasi joudu varomaan liikaa pöydän koristeluja tai nostelemaan pudonneita palloja kesken keskustelujen.

Hopeiset aterimet

Vuoden vaihtumista voi juhlistaa kaivamalla esiin pitkään kaapissa säilötyt pöytähopeat. Muista kuitenkin kiillottaa ne ennen kun katat ne pöytään. Hopeiset maljakot, aterimet ja tarjoiluastiat luovat näyttävyyttä kattaukseen. Hopeanväriseen kattaukseen sopii hyvin tummat kukkakimput. Voit ostaa kukkakaupasta valmiin kimpun tai yksittäisiä kukkia, jotka asettelet sopiviksi ryhmiksi useampaan maljakkoon. Mikäli sinulta löytyy suurehko jalallinen tarjoiluastia, voit tehdä siihen näyttävän hedelmäasetelman. Anna viinirypäletertun valua astian reunan yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *