info@carnivalnews.net

Vuoden sisustusarkkitehti 2018 on Joanna Laajisto

Sisustusarkkitehti SIO Joanna Laajisto (s.1977) on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Kaliforniasta v. 2004. Hänen toimistossaan työskentelee yhteensä 4 henkilöä, ja vaikka toimisto on suhteellisen pieni, ovat toimeksiannot ja saavutukset kansainvälistä tasoa. Kansainvälisiä asiakkaita ovat olleet mm. Vitra, vaatemerkki Cecil, Suomessa Atelier Torbjörn Tillanderin myymälä ja ravintola
Löyly Helsingissä. Tällä hetkellä työn alla on Solo Sokos-hotellin laajennus Jyväskylässä.

”Suunnittelumme perustuu aina hyvään perehtyneisyyteen. Teemme paljon taustatyötä, jotta voimme perustella valintojamme asiakkaalle. Tämä on vaativa ala. Yksityiskohdat ovat tärkeitä ja edellyttävät tarkkuutta. Tähtäämme toimivaan, pitkäikäiseen ja esteettiseen lopputulokseen”, luonnehtii Joanna Laajisto töitään. Juryn perusteluiden mukaan Laajiston kädenjälki onkin laadukasta, klassista, kiinnostavaa ja samaan aikaan myös kestävää. Hänen sunnittelemissaan kohteissa ei ole mitään päälle liimattua. Laajisto hallitsee vastuullisen suunnittelun olematta tylsä. Se on taito, joka yhdessä pistämättömän värisilmän kanssa ansaitsee kollegoiden tunnustuksen, nimityksen Vuoden sisustusarkkitehdiksi. Laajiston suunnittelemille tiloille tunnusomaista on rauhallisuus ja rauhoittavuus, joka tarttuu myös tilojen käyttäjiin, suureen yleisöön.

Myymäläsuunnittelussa myytävät tuotteet ovat tärkeintä, ravintoloissa rentouttava ja viihtyisä tunnelma. Myymäläsuunnittelu on myllerryksessä sosiaalisen median ja verkkokauppojen takia. ” Boutique Design” on vastaus tähän ongelmaan; onnistuneella suunnittelulla luodaan kiinnostavia ja viihtyisiä myymälöitä, jotka houkuttelevat asiakkaita paikan päälle.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2016 sisustusarkkitehti SIO Petra Majantie, SIOn kunniajäsen sisustusarkkitehti SIO Leena Kolinen, Vuoden 2017 kalustesuunnittelija SIO Mika Tolvanen, arkkitehti SAFA Karola Sahi, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ja päätoimittaja Ulla Koskinen / Asun-lehti. Tuomariston sihteerinä toimi pääsihteeri Minna Borg.

Paremman ympäristön puolesta – Sisustusarkkitehdit SIO

Sisustusarkkitehdit SIO ry on ammatillinen järjestö, joka jakaa tietoa sisustusarkkitehtien monipuolisesta ammattitaidosta. SIOn toiminnan tavoitteena on parantaa ympäristön hyvää laatua ja edistää kulttuurisia, eettisiä ja kestävän kehityksen arvoja. SIOon kuuluu yli 750 jäsentä ja olemme Ornamon jäsenjärjestö. Vuonna 2019 SIO täyttää 70 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *